ADM Topo

Landmeetkundige opmetingen

Wanneer een bouwgrond van eigenaar wisselt, is het verstandig om de experts van ADM Group in te schakelen. Onze landmeter meet de bestaande toestand van het perceel of terrein. Afhankelijk van de opdracht en het doel meet hij elementen op zoals: topografie en de hoogte van het terrein, de gebouwen, grachten, afsluitingen en beplanting.

Opmetingsplan door een beëdigd landmeter

Van deze meting wordt een opmetingsplan gemaakt dat aan de notaris kan worden bezorgd voor de notariële akte. Zo heeft u een juist beeld van de afmetingen en oppervlakte van het perceel en van de ligging van eventuele erfdienstbaarheden. Ook bij de bouw van een woning is het noodzakelijk om over een opmetingsplan van de grond te beschikken. Zo kan het gebouw correct worden ingepland.

Werkwijze

Hoe gaan wij te werk?

Een opmetingsplan vereist naast een opmeting van het terrein ook het nazicht van documenten zoals eigendomstitels, processen-verbaal van afpalingen, rooilijnplannen, de atlas van buurtwegen en vroegere meetplannen. Alle waarnemingen op het terrein toetsen we aan deze documenten. Hieruit volgt de uiteindelijke grensbepaling en de opmaak van het opmetingsplan.

Wat kost een Landmeetkundige opmetingen?

ADM BIM

Landmeetkundige 3D-scanning van kantoor

Veelgestelde vragen

Landmeetkundige opmetingen

Wanneer is een opmetingsplan verplicht?
Wanneer de grenzen worden verlegd of wanneer het opmetingsplan nodig is voor een officiële instelling.
Vaak denkt men onterecht dat de perceelsgrenzen en oppervlakten vastliggen bij het kadaster. Deze oppervlakten kloppen vaak niet en hebben geen juridische waarde. Zelfs indien er een plan bij de verkoopakte zit, doet u er goed aan de afmetingen van de oppervlakten te laten dubbelchecken om verplaatste grenspalen uit te sluiten.
De aanvrager van het plan of een derde partij in samenspraak met de aanvrager. Bij een grensbetwisting kunnen de kosten ook gedeeld worden door de aanpalers.
Neen, bij een opmetingsplan gaat het meestal om het opmeten van de bestaande toestand. Een verkavelingsplan komt in aanmerking bij het herinrichten van een groter geheel naar nieuwe loten.

Neem contact op

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Naam *
Adres
E-mail *
Telefoonnummer *
Uw vraag

Velden met een * zijn verplicht zodat wij u zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn.