ADM Topo

Muurovernames

Een muurovername is de opmeting en waardebepaling van een gemeen te maken scheidingsmuur en het opstellen van een juridisch document dat de muurgemeenschap bewijst.

Proces-verbaal van muurovername

Indien u bouwt tegen een bestaand gebouw is de correcte overname van de scheidingsmuur essentieel. Zo worden zowel de kosten als de lasten eerlijk verdeeld over de mede-eigenaren. Vóór de aanvang van de bouwwerken maken wij een proces-verbaal van muurovername op. Hierbij meten we de scheidingsmuur op en bepalen we de waarde ervan op basis van vastgelegde eenheidsprijzen.

Werkwijze

Hoe gaan wij te werk?

Het ADM-team voert een gedetailleerde opmeting uit van de gehele scheidingsmuur en berekent de waarde van het over te nemen gedeelte. We stellen het proces-verbaal van muurovername op zodat na ondertekening door beide partijen de registratie volgt: de werken kunnen van start gaan. Alle technische en administratieve acties voeren wij voor u uit.

Wat kost een Muurovernames?

Veelgestelde vragen

Muurovernames

Wie kan een muurovername uitvoeren?
Enkel een landmeter-expert mag een proces-verbaal van een muurovername met bijbehorend plan opmaken en voorleggen ter registratie.
Volgens het Burgerlijk Wetboek heeft iedere eigenaar van een erf dat paalt aan een andere muur, het recht om die muur geheel of gedeeltelijk gemeen te maken. Hierbij moet de eigenaar van deze muur voor de helft vergoed worden van de actuele waarde van het deel van de muur dat gemeen gemaakt wordt. Voor het bepalen van deze prijs wordt deze muur eerst opgemeten door een landmeter.

Neem contact op

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Naam *
Adres
E-mail *
Telefoonnummer *
Uw vraag

Velden met een * zijn verplicht zodat wij u zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn.