ADM Topo

Volumemeting

Voor het bepalen van het aantal kubieke meter grondverzet (bijvoorbeeld bij ophoging, uitgraving of egaliseren) voeren we een volumemeting of grondverzetberekening uit.

Digitaal terreinmodel (DTM)

Hiervoor stelt ADM TOPO een driedimensionale meting op als basis van een Digitaal Terreinmodel (DTM). Met een DTM kunnen we de nodige volumes en eventuele terreinprofielen bepalen. Verder berekenen we bij ontginning of bij een ophoging of verandering van het terreinprofiel het nodige grondverzet zodat u een correct beeld heeft van de kostprijs van de werken.

Nivelleringsmetingen

Bij werkzaamheden waar grote volumes grond moeten worden verzet, brengen we met nivelleringsmetingen of hoogtemetingen het terreinprofiel in kaart. Deze nauwkeurige hoogtemetingen worden aangesloten op de T.A.W. (Tweede Algemene Waterpassing) en zijn van belang voor de correcte uitvoering van het project.

Werkwijze

Hoe gaan wij te werk?

We doen een hoogtemeting van uw terrein vóór de werken en een hoogtemeting na de werken. De twee terreinmodellen leggen we boven elkaar zodat een grondverzet kan worden berekend.

Wat kost een Volumemeting?

Bruno van Dessel,

Zaakvoerder ADM Group

We blijven bij ADM Group innoveren, investeren en continuïteit nastreven, dat is de basis van professioneel maatwerk.

Veelgestelde vragen

Volumemeting

Wat is een DTM (digitaal terreinmodel)?
Bij een opmeting van een terrein worden meerdere hoogtepunten opgemeten. Dit zijn zowel willekeurige punten alsook de bestaande wegenis, heuvels, uitgravingen, taluds en andere landschapsvormende elementen. Deze worden digitaal gecombineerd zodat er een DTM ontstaat, welke een digitale weergave is van de hoogtes in bestaande toestand.
Aan de hand van een DTM kunnen toekomstige uitgravingen worden berekend. Ook kan aan de hand hiervan een volumebepaling gebeuren.

Neem contact op

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Naam *
Adres van uitvoering *
E-mail *
Telefoonnummer *
Uw vraag

Velden met een * zijn verplicht zodat wij u zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn.