Gebouwen digitaal opmeten

Dat meten weten is, en dat digitalisering de deuren naar tal van nieuwe toepassingen opent, beseft iedereen die in de bouwwereld actief is. ADM BIM, een afdeling van ADM Group met een gespecialiseerd team van 3D-scanning experten en landmeters, neemt het voortouw in het gebruik van nieuwe digitale technieken. “Voor ADM is 3D-laserscanning dé manier om digitale opmetingen te doen, eventueel als basis van een BIM,” zegt landmeter-expert Samuel Weerts van ADM Group.

Gebouwen weergeven in 3D

Samuel Weerts: “Het voordeel van digitalisering en 3D-laserscannen? In de eerste plaats de verwerking van de scandata, omdat aan elk opgemeten punt meer informatie wordt opgehangen. De data die we uit een 3D-laserscanning verkrijgen, zijn makkelijk bewerkbaar, aanpasbaar en inwisselbaar. Op een digitaal opmetingsplan kan je achteraf gemakkelijk een muur bijtekenen. Bij een opmetingsplan op papier is dat lastiger. Een digitaal opmetingsplan kan je ook makkelijker opslaan en sneller delen.” Wat kost 3D-scanning?

Van laserscan tot opmetingsplan

Samuel Weerts: “De gemeten punten van een 3D-laserscan verwerken we eerst tot een nauwkeurige puntenwolk of point cloud. Deze wordt vervolgens in Pythagoras, een tekenprogramma voor landmeters, ingeladen en 2D of 3D gevectoriseerd. Bij het verder uittekenen werken we in een layerstructuur (structuur met tekenlagen) zodat we op één tekening verschillende planaanzichten kunnen creëren door layers uit of aan te vinken. ADM BIM heeft een eigen layerstructuur met eigen standaarden en gecodeerde punt- en lijnstijlen. Onze gedetailleerde opmetingsplannen kunnen in een latere fase de basis vormen voor een ontwerpplan van een architect en een as-builtplan.”

Waarom samenwerken met ADM Group?

Samuel Weerts: “ADM BIM kan elk gebouw inmeten. Wij zijn helemaal mee met alle klassieke en digitale meettechnieken. Alle medewerkers volgen constant opleidingen omtrent de laatste ‘stand der techniek’. Het is eenvoudig: ADM kan elk gebouw opmeten, de klant bepaalt de graad van detail van de meting.”

Veelzijdig landmeterskantoor voor all-in project management

Samuel Weerts: “Waar ADM Group een streepje voor heeft? ADM is een multidisciplinair landmeterskantoor dat het volledige project management rond opmetingen uitvoert. We beschikken naast ADM TOPO voor landmeetkundige activiteiten ook over de afdelingen ADM BIM, ADM INFRA, ADM EXPERT, ADM LAW en ADM VALUE. Wist je dat bij ADM VALUE 4 mensen permanent bezig zijn met waarderingen en dat ze de afgelopen 5 jaar bijna 5.000 schattingen hebben verricht?” “Omdat deze aparte afdelingen naadloos in elkaar over lopen, zijn we meer dan een klassiek landmeterskantoor. We kunnen elk bouwproject in alle disciplines van a tot z opvolgen. Dat is alleen maar in het voordeel van de klant die voor zijn project bij ADM Group maar één aanspreekpunt heeft.”

Neem contact op

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Naam *
Adres van uitvoering *
E-mail *
Telefoonnummer *
Uw vraag

Velden met een * zijn verplicht zodat wij u zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn.